søndag den 21. august 2011
Som jeg før har nævnt her på hjemmesiden er jeg absolut ikke nogen fan af Norske farmlaks, jeg finder dem fede og ulækre, men det værste er, at de ikke smager af LAKS, desværre er det vel en realitet, at de færeste i dag ved hvordan laks smager.

Der er to typer af laks, Stillehavslaksen som på latin hedder Oncorhynchus og Atlanterhavslaksen der på latin hedder Salmo Salar.

Vildlaks fra specielt det nordlige Atlanterhav og Bornholmerlaksen er af topkvalitet, men de er kun svært tilgængelige. Vildlaksens farve varierer meget pga. at de jo ikke er kunstigt fodret.
Derimod findes farmlaksen i alle køle og frysemontre. Det skal oplyses på embalagen hvor laksen kommer fra, for farmlaksens vedkommende er disse oplysninger ikke altid særligt fremtrædende, ofte er de carmuflerede med Nordic Laks eller lignende.

Stillehavslaksen der anses for at være verdens bedste, findes i 5 typer, de er dog kun de 4 typer jeg har smagt der nævnes her.
Oncorhynchus Chinook eller som den også benævnes i USA King Salmon, den anses for at være verdens bedste laks, smagen er ubeskrivelig, desværre markedsføres den ikke i danmark.
Chinook

Oncorhynchus Keta den sættes skiftevis til en andenplads og tredieplads, men smag den selv, den kan købes i Metro som halve sider  på ca. et kilo, og i mange varehuse som snitter.
Oncorhynchus Gorbuscha  jeg mener at have set den en enkelt gang i Danmark men vi spiser den i Spanien.
Oncorhynchus Sockeye er naturligt nærmest postkasserød i kødet, har smagt den en enkelt gang.    Den markedsføres ikke i Danmark.
Sockeye


Disse laks importeres fra USA, det er sikkert at der er tale om vildlaks, da det er forbudt at "farme" med Stillehavslaksen i USA.

Man må jo ikke forvente at vildlaks har den standardiserede norske farmlaksefarve, farven på vildlaks afhænger jo af føden de har mulighed for at skaffe, ekstremt kan de næsten være gråhvide som torsk, men for det meste er de blandingsfarvet. Men smagen sidder jo ikke i farven.

Jeg har gjort flere gode køb, når laksene har været "fejlfarvet" og derfor nedsat i pris, derfor ved jeg at smagen ikke sidder i farven.

Jeg har erfaret, at verdensnaturfonden (WWF) også anbefaler Laks fra Alaska, som et bæredygtigt og miljørigtigt valg. Dertil kommer jo så smagen.

1 kommentarer:

xystuscagney sagde ...

Our experts have gathered a number of the} top info so you can make make|you may make} the best determination for you when you resolve the place to play slots on-line. All of the recommended casinos here are are|listed under 토토사이트 are} reliable websites that hold gamers protected. They respect gambling rules and age restrictions, offering a wonderful real cash gaming experience in a secure setting devoted to gamers' welfare and safety on-line. Once you verify the account, you can start depositing funds. Be positive to enter the promo code for your welcome bonus, if wanted.

Leveret af Blogger.

Faste læsere